home     asezare     istorie     religie     cultura    oameni     muzee    turism    album foto    targul trasnitilor    contact    afaceri
   cum ajungem ?
   cu trenul...
   auto...
   harta...
la poala Dobrinei...
Municipiul Husi, asezat in partea de est a Romaniei la intersectia paralelei 4641' cu meridianul 28 03' longitudine estica, este situat in depresiunea cu acelasi nume in zona de contact a Podisului Central Moldovenesc cu Dealurile Falciului, la o altitudine de 120m, imprejmuit de dealuri nu abrupte ci armonice, plantate cu vii. Pozitia deosebita in care este amplasat, ca intr-un potir urias, i-a atras denumirea de "orasul dintre vii". Urbea se afla pe drumul european E 581, care face legatura prin Vama Albita cu Republica Moldova.
...vecini, potential
Fosta resedinta a judetului Falciu, Husul este actualmente unul din municipiile judetului Vaslui, cu o populalatie de circa 26.000 locuitori. Temperatura medie anuala este de 9,5C cu o amplitudine medie de 25,5C in luna iulie si -3,8C in luna ianuarie. Printre colinele ce-l imprejmuiesc (dealul Dobrina, dealu Corbu, Ochi, Volosenisi Rusca) se scurg pana la unire paraiele Sara si Turbata. Acestea izvorasc din dealul Lohan, dand nastere paraului Raiesti, care la randul lui se uneste cu Draslavatul, formand paraul Husi. Inconjurat de comunele: Duda-Epureni, Stanilesti, Padureni, Cretesti, Tatarani si Bunesti-Averesti, orasul are din punct de vedere economic un efectiv potential agricol. Noua structura a formei de proprietate (in totalitate privata) prognozeaza o tendinta de dezvoltare a industriei usoare (textile si incaltaminte).
administratie: consiliul local  primaria  presa locala: vremeanoua   bzv  husi pe surse  adevarul  obiectiv  monitorul